Κρουαζιέρες στο Άγιον Όρος

Το πλοίο ΚΑΛΥΨΩ προσφέρει καθημερινά μοναδικές εμπειρίες περιήγησης στο Άγιο Όρος, σε ένα άνετο και ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον. Λόγω της χωρητικότητάς του (140 θέσεων) το ΚΑΛΥΨΩ παρέχει μια πιο οικεία και προσωπική εμπειρία κρουαζιέρας, καθώς οι επιβάτες του δεν αναγκάζονται να ταξιδέψουν με έναν μεγάλο αριθμό συνεπιβατών.

Οι κρουαζιέρες του ξεκινούν στις 11:00 από το λιμάνι της Ουρανούπολης για μια 3-ωρη περιήγηση στα μοναστήρια και τις σκήτες της νοτιοδυτικής πλευράς της Αθωνικής χερσονήσου. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε από κοντά 8 Ιερές Μονές, 4 Ιερές Σκήτες (κτιριακά συγκροτήματα που αποτελούνται από σπίτια, σαν μικρά χωριά, στα οποία ζουν ομάδες μοναχών), 3 αρσανάδες μονών που βρίσκονται στην ενδοχώρα και δεν είναι ορατά από τη θάλασσα, τη Δάφνη το κεντρικό λιμάνι του Αγίου Όρους και φυσικά το όρος Άθως που με ύψος 2.033 μέτρα ατενίζει αγέρωχα το Αιγαίο πέλαγος.

Μοναδικές εικόνες Βυζαντινών μοναστηριών εκπληκτικής αρχιτεκτονικής, που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια σας με τοπία ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς.

Περνώντας μπροστά από κάθε μοναστήρι οι επιβάτες, μέσω της λεπτομερούς ξενάγησης του πλοίου, μαθαίνουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία των μονών αλλά και του Αγίου Όρους, καθώς επίσης και για τη ζωή των μοναχών. Κατόπιν συνεννόησης το πλοίο  έχει τη δυνατότητα να σταματήσει μπροστά από κάποιο μοναστήρι, από το οποίο μοναχοί φέρνουν πάνω στο σκάφος Ιερά λείψανα για να προσκυνήσουν οι επιβάτες.

Πάνω στο πλοίο υπάρχει mini bar όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέδες, αναψυκτικά, τοστ, κρουασάν, μπύρες, ποτά και φυσικά γνήσιο Αγιορείτικο κρασί ή τσίπουρο. Επίσης στον ίδιο χώρο λειτουργεί και μια έκθεση με αυθεντικά Αγιορείτικα προϊόντα και αναμνηστικά.

Επιπλέον κρουαζιέρες:

Το ΚΑΛΥΨΩ πέρα από τις περιηγήσεις στο Άγιο Όρος, προσφέρει και μια μεγάλη γκάμα θαλάσσιων εκδρομών που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη της περιοχής.

  • Προσκυνηματικές κρουαζιέρες (κρουαζιέρες στο Άγιο Όρος που συνδυάζονται με προσκύνημα Ιερών λειψάνων)
  • Κρουαζιέρες για μπάνιο και φαγητό σε Αμμουλιανή, Δρένια (Γαϊδουρονήσια) και Βουρβουρού
  • Κρουαζιέρες στο ηλιοβασίλεμα και βραδινή βόλτα στο νησί της Αμμουλιανής
  • Συνδυαστικές κρουαζιέρες που συνδυάζουν την περιήγηση στο Άγιο Όρος με μια σύντομη απόδραση για μπάνιο και διασκέδαση.

Επιλέξτε μια από τις κρουαζιέρες του ΚΑΛΥΨΩ και μετατρέψτε τις διακοπές σας στη Χαλκιδική σε μια αξέχαστη εμπειρία ζωής!

Gallery
Bίντεο