Παραλίες της Ουρανούπολης Χαλκιδικής

Πανέμορφες παραλίες πλαισιώνουν την Ουρανούπολη. Θα τις βρείτε σε σχετικά μικρές αποστάσεις αλλά και για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν πολλές εξαιρετικές παραλίες τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε με βάρκες και καΐκια που ξεκινούν από το λιμανάκι του χωριού.
Μερικές από τις παραλίες που αξίζει να δείτε από κοντά είναι:
Καμπούδι.
Τέσσερα χιλιόμετρα έξω από την Ουρανούπολη βρίσκεται η παραλία Καμπούδι. Η παραλία είναι μεγάλη και προσφέρει ξαπλώστρες και ομπρέλες ηλίου. Έχει βραβευτεί με μπλε σημαία. Στο άμεσο περιβάλλον βρίσκονται και τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ στο κέντρο του οικισμού υπάρχουν τουριστικά καταστήματα και εστιατόρια.
Νησάκια Δρένια.
Τα μικρά νησάκια αποκαλούνται από τους ντόπιους Γαϊδουρονήσια και αποτελούν ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών σε απόσταση μικρότερη των δύο μιλίων από την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή. Μπορείτε να τα προσεγγίσετε με δικό σας σκάφος ή να νοικιάσετε βαρκάκι εύκολα αφού δεν χρειάζεται δίπλωμα, από την Ουρανούπολη ή από το Καμπούδι. Ακόμη μπορείτε να πάτε με καραβάκια που εκτελούν τακτικά δρομολόγια από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και αφετηρία την σκάλα της Ουρανούπολης, μπροστά στον Πύργο. Για το φαγητό ή τον καφέ σας θα βρείτε ταβερνούλα.
Αρσανάς.
Βρίσκεται στα σύνορα του Αγίου Όρους μετά την Ουρανούπολη και οφείλει το όνομά της στον μοναστηριακό αρσανά που υπάρχει σε αυτό το σημείο. Απέχει τρία περίπου χιλιόμετρα χωματόδρομου από το χωριό, με σχετικά δύσκολη πρόσβαση και είναι βραχώδης.

Ξενία.
Επίσης και αυτή έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη και λειτουργεί Beach Bar και εστιατόριο.

Αλυκές.
Βρίσκεται στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής. Μπορείτε να πάτε με δικό σας σκάφος ή νοικιασμένη βάρκα, αλλά και με αυτοκίνητο από το χωριό της Αμμουλιανής. Οι ταβερνούλες για φαγητό και αναψυχή συμπληρώνουν το υπέροχο σκηνικό.

Άγιος Γεώργιος.
Βρίσκεται στην Αμμουλιανή από τη μεριά που βλέπει κατά την Ουρανούπολη. Μπορείτε να πάτε με δικό σας σκάφος ή νοικιασμένη βάρκα, αλλά και με αυτοκίνητο από το χωριό της Αμμουλιανής.

Ξηροποτάμι.
Φεύγοντας από Ιερισσό και ακολουθώντας τον δρόμο για Γομάτι, αριστερά στα 2 χλμ. θα συναντήσετε την παραλία του Ξηροποτάμου, το Δεβελίκι, το Πλατάνι που βρίσκονται στην πλευρά του Σιγγιτικού.

Μεταλλείο.
Από Ιερισσό συνεχίζοντας φτάνετε στα Νέα Ρόδα. και ακολουθώντας τον χωματόδρομο θα συναντήσετε την παραλία Μεταλλείο που πήρε τα όνομα της από το πολιό μεταλλείο που λειτουργούσε εκεί την δεκαετία του ’60. 3 χλμ.

Κομίτσα.
Η Κομίτσα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της περιοχής. Θα την συναντήσουμε δέκα χιλιόμετρα έξω από την Ουρανούπολη. Στο μέρος αυτό υπάρχουν χώροι εστίασης για τον επισκέπτη. Το τοπίο, όπως και στις περισσότερες παραλίες ανάμεσα σε Ολυμπιάδα και Ουρανούπολη, είναι καταπράσινο.

Στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής υπάρχουν και πολλές άλλες μικρές παραλίες που αξίζει τον κόπο να τις επισκεφθεί κάποιος παρόλο που χρειάζεται βάρκα για να τις προσεγγίσεις. Ακόμη με βάρκα μπορείτε να επισκεφθείτε αρκετές παραλίες που βρίσκονται στα νησάκια γύρω από την Αμμουλιανή. Είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε.